01/04/2020
MODERNIZACIJA SORTIRNIH POSTROJENJA OD STRANE TIMA AXE MACHINERY

Još jedan završen projekat u portfoliju!
Ovog puta naš sjajni tim iz inženjera i tehničkih stručnjaka modernizovao je manje postrojenje za tretman komunalnog otpada. Ovaj kompleks za sortiranje radi već duže vreme, a oprema je fizički i operativno zastarela. Zato je kompanija klijenta odlučila da pozove AXE Machinery da obnovi postrojenja.

Zadatak: Modernizacija i poboljšanje postojećeg sistema za sortiranje.

Rešenje: Instalacija ojačanih lančanih pokretnih traka za ubacivanje, čime se obezbeđuje ujednačenost i kontinuitet snabdevanja materijala do radnog dela sortirog centra.

Pre svega, bila je potrebna zamena lančane pokretne trake za dopremanje otpada do platforme za sortiranje. Visina transportera je oko 2 metra, što je nešto manje nego u drugim našim projektima, pa se ispostavilo da je delikatniji. Zbog svog dizajna, traka je napravljena za velika opterećenja. Da bi se sprečilo ispadanje krhotina, traka je opremljena čeličnim prečkama. Pored toga, prečke su pričvršćene za lance i dodatno ojačavaju strukturu.
Naš tim je posebnu pažnju posvetio otpornosti trake na habanje. Da bi se smanjilo trenje, lanci rade na plastičnim vođicama i opremljeni su automatskim sistemom za podmazivanje. U svakom delu transportne trake nalaze se otvori za pregled kako bi se proverilo stanje lanaca.